[VIDEO] Agency Life: Big bang of salami? Zo halen 4 topagencies werk binnen

Nieuw werk binnenhalen kan op twee manieren: via een pitch met veel toeters en bellen, of via een losstaande opdracht waarop je daarna stapsgewijs verder bouwt. Maar wat is nu de beste manier, en hoe bewaar je het evenwicht tussen beide? Je leest het antwoord in deze Agency Life-blog. De video vind je iets lager. Smakelijk!

Infographic: Zo wordt een lead een klant

Cedric Auman Cedric Auman on 25-mrt-2021 10:29:44 in Sales & Marketing

Van zoveel mogelijk leads zoveel mogelijk klanten maken: dat is waar het in de workflow van de meeste bedrijven allemaal om draait. Dankzij jouw klanten kan jouw bedrijf immers bestaan, en kun jij dus doen wat je leuk vindt. In deze infographic laten we je zien hoe je met behulp van Teamleader-software een lead om kunt zetten in een klant.

De efficiëntie van je agency berekenen? Met deze 2 KPI’s lukt het

Robin Van Cleemput Robin Van Cleemput on 25-mrt-2021 10:01:47 in

Met je agency willen je groeien. Of daar gaan wij toch van uit. In dat geval is een hoog rendement essentieel om je doelstellingen te bereiken De twee KPI’s ‘gemiddelde opbrengst per uur’ en ‘performance’ geven je inzicht in je efficiëntie. In deze blog leggen we uit hoe je die berekent aan de hand van voorbeelden.

Welke inzichten haal je uit de KPI's om te groeien?

Robin Van Cleemput Robin Van Cleemput on 25-mrt-2021 9:55:45 in

KPI’s kunnen je agency helpen groeien, maar alleen als je er de juiste inzichten aan koppelt. Hoe doe je dat voor de KPI’s ‘gemiddelde opbrengst per uur’ en ‘performance’? Deze blogpost helpt je op weg.

3 Redenen waarom evalueren op basis van billability schadelijk is voor je agency

Robin Van Cleemput Robin Van Cleemput on 25-mrt-2021 9:55:04 in

Creatieve agency’s en consultancybedrijven zien billability of factureerbaarheid te vaak als dé manier om hun rendement te berekenen en te optimaliseren. Want enkel evalueren op basis van billability kan de gezondheid van je onderneming zware schade toebrengen, en dat om 3 redenen.

Teamleader-klanten domineren ook dit jaar de Top 100 Digital Agencies van België

Robin Van Cleemput Robin Van Cleemput on 23-mrt-2021 12:05:34 in Agencies, Updates, Content, Coming Soon

Het zijn verdorie mooie dagen om voor Teamleader te werken. Onze klanten zijn relatief hoopvol over de toekomst, en achter de schermen zijn we nieuwe namen aan het bedenken voor onze twee producten Teamleader en Yadera.

Binnenkort beschikbaar: het nieuwe en verbeterde CloudSign

Ward Boone Ward Boone on 18-mrt-2021 9:52:15 in Product Updates

Offertes versturen en presenteren aan een klant is een cruciale stap in het verkoopproces. Zowel de communicatie als de offerte zelf moeten helder en professioneel zijn: Ze vertegenwoordigen je bedrijf én de kwaliteit van het werk dat je levert. Zoals met alle eerste indrukken, krijg je nooit een tweede kans om ze te maken. Daarom garandeert ons nieuwe en verbeterde CloudSign-platform een eerste indruk die niet zomaar vergeten wordt.

CUBE4: "Ik wil op de werf en bij klanten zijn, niet achter een computer"

Wie? Willem Vermassen, oprichter en zaakvoerder Wat? Maakt strakke, duurzame bijgebouwen in hout Teamleader sinds? 2015 Grootste uitdaging? Klanten en projecten van A tot Z opvolgen, van offerte tot facturatie én betaling 

Beheer je salesfunnel met Teamleader

Cedric Auman Cedric Auman on 16-mrt-2021 16:31:17 in Sales & Marketing

Wil jij in één oogopslag zien hoeveel leads je hebt, welke status de deals met je potentiële klanten hebben en zien of je goed op weg bent je omzetdoel te halen? Snappen we. En we kunnen het je bieden: wij hebben de software om jouw salesfunnel goed te beheren.

Zo helpt software jou met inzicht in je salesfunnel

Cedric Auman Cedric Auman on 11-mrt-2021 8:00:00 in Sales & Marketing

Wil jij het liefst zoveel mogelijk leads omzetten in klanten? Daar heb je inzicht voor nodig. Inzicht in het gedrag van je leads, in wat hen drijft om wel of geen product of dienst van je te kopen en in wat ervoor nodig is om ze als klant te behouden. Een salesfunnel kan je hierbij helpen, en om het plaatje compleet te maken heb je software nodig. Want die geeft dan weer inzicht in die salesfunnel.