Teamleader Blog Article

5 tips voor een winnende offerte

Cedric Auman Cedric Auman on 31-aug-2020 15:03:15 in Offertes

5 tips voor een winnende offerte

Beschouw je offertes maken als een verliespost waar je te veel tijd insteekt? Ligt de winratio van je offertes even laag als die van de Rode Duivels anno 2000? Volg dan onze 5 tips, en voor je het weet haal je meer offertes binnen dan ooit tevoren.

Tip 1: Zet je klant centraal

Hoofdstuk één uit Sales for Dummies, maar je zou ervan versteld staan hoe vaak deze stelregel genegeerd wordt. Analyseer de noden van je klant en toon aan dat jouw product of dienst precies de oplossing biedt die je klant nodig heeft. Zo bewijs je dat je de juiste partij bent voor de opdracht zonder dat je al te veel over jezelf moet praten.

tips offertesTip 2: Bereken een gedetailleerde prijs

Als het op offertes aankomt, is gebrek aan detail een hoofdzonde. Een ongedetailleerde offerte zegt veel over je bedrijf: dat je onnauwkeurig werkt, bijvoorbeeld. Of dat je naar boven afrondt, de vraag van je potentiële klant niet serieus neemt en nog een hele batterij eigenschappen die wellicht niet op je ‘over ons’-pagina staan.

Transparantie boezemt dan weer vertrouwen in. Vermeld op je offerte dus precies wat je zal opleveren, hoeveel werkuren je daarvoor voorziet en welke kosten je maakt en doorrekent. Bijkomend voordeel: met een precieze berekening kan je bij toekomstige offertes ook beter inschatten waar je te veel of te weinig voor rekent. Met een halfbakken prijs draai je ook jezelf een rad voor de ogen.

Met Teamleader automatiseer je het offerteproces en maak je indruk met haarscherpe offertes.

Tip 3. Zorg dat je offerte in het oog springt

We geven het niet graag toe, maar het is des mensen om te oordelen op basis van looks. Als je – volledig in lijn met tip 1 – in de mocassins van je klant gaat staan, zou je zelf ook meer waarde hechten aan professioneel uitziende, visueel aantrekkelijke offertes. Ontwikkel je eigen stijl, voeg je logo toe en trek die visuele identiteit door op bestelbonnen, leveringsbonnen en orderbevestigingen.

Je hoeft heus geen graphic designer in dienst te nemen voor een oogverblindende offerte. Teamleader doet het voor jou, en het is zelfs zo eenvoudig dat je je afvraagt waarom er überhaupt nog lelijke offertes bestaan.

HQ_Blog_5TipsForAWinningEstimate_inline 2@2x-1Tip 4: Opvolgen maakt het verschil

De aanhouder wint. Vergeten op te volgen is een klassieke fout in het verkoopproces. De oorzaak is veelal een gebrek aan overzicht. Hou goed bij welke offertes je wanneer verstuurt, zo kan je na verloop van tijd je klant contacteren voor een update. Heb je ondanks onze tips een offerte verloren? Het lijkt ons sterk, maar vraag gerust aan je klant hoe dat komt. Dat geeft je meer inzicht in je prijszetting en hoe je je offertes kan verbeteren. Zo kan je je verkoopproces continu optimaliseren.

Tip 5: Maak het je klant gemakkelijk

Laat ons wel wezen, de weg van de minste weerstand is veelal de aantrekkelijkste. Of misschien verwarren we luiheid met slimmer werken. De uitbaters van escape rooms buiten beschouwing gelaten, is het verstandig om de drempel voor je klant zo laag mogelijk te houden. Een digitale offerte kan je klant zo online ondertekenen. En dat komt jou ook ten goede: met een toonaangevende facturatietool zet je een goedgekeurde offerte meteen om in een factuur.

Zijn deze tips nieuw voor jou, of treed je ze tegen beter weten in wel eens met de voeten? Hoog tijd voor een tool die deze geboden moeiteloos integreert in je workflow.

Probeer Teamleader 14 dagen gratis uit. Bevalt het je niet, dan heb je geen enkele verplichting.

Probeer ons twee weken uit. Zonder gedoe. Zonder te betalen.

Probeer Teamleader twee weken uit. Vind je je draai niet? Geen probleem. Je betaalt niks.

Probeer nu gratis