Teamleader blog
Teamleader Blog Article

Aardman: "Teamleader bood precies de functies die we nodig hadden om ons verkoopproces te verbeteren."

Sofie De Beule Sofie De Beule on 8-dec-2017 10:44:25 in Sales & Marketing

Aardman:

Teamleader helpt Aardman om een betere grip te krijgen op hun verkoopproces. Blijf lezen en ontdek hun volledige verhaal.

Wie? Jason Fletcher-Bartholomew, Head of New Business & Executive Producer
Wat? Animatiestudio
Teamleader sinds? December 2016
Uitdaging? Een gestroomlijnd verkoopproces creëren om nieuwe business aan te trekken

De met Oscars bekroonde animatiestudio Aardman inspireert en voedt ondertussen al meer dan 40 jaar creatief talent. Je kent hen misschien als het creatief brein achter Wallace & Gromit, Shaun the Sheep and Chicken Run. Hun oeuvre gebruikt storytelling, humor, nauwgezette ambacht en de meest recente technologie om origineel entertainment aan het brede publiek te tonen. Bovendien werken ze ook samen met merken en reclamebureaus over de hele wereld.

Aardman 2.jpgaardman 3.jpg

Jason Fletcher-Bartholomew werkt ondertussen al dertien jaar bij Aardman en leidt de afdeling die nieuwe projecten voor merken en bureaus binnenhaalt. Hij bezoekt op regelmatige basis creatieve bureaus in London om hun werk voor te stellen en potentiële klanten warm te maken voor hun content. Bovendien is hij in zijn rol van Executive Producer ook nog verantwoordelijk voor een heleboel commerciële producties. Hij gebruikt daarbij Teamleader op dagelijkse basis.

“Wat Aardman uniek maakt is dat we al onze resources of middelen intern ter beschikking hebben: van script-editors, designers, editors, licenties tot merchandising - alles zit in-house. Bovendien hebben we ook een goede mix van productietalent in alle uithoeken van het Verenigd Koninkrijk.”

Aardman’s verkoopproces versnellen om nieuwe inkomsten te genereren?

aardman 4.jpg“2016 was een jaar vol uitdagingen voor ons. Daarom wouden we dieper in onze verkoopproces graven. Daaruit bleek dat we teveel gedateerde systemen gebruikten. Geen enkele van deze communiceerden met elkaar: verandering was dus nodig om met ons bedrijf te groeien.”

“De nood aan een meer gestroomlijnd verkoopproces startte in februari 2016 met de zoektocht naar een CRM-systeem. In totaal passeerden drie verschillende systemen de revue. We hadden zeer eenvoudige vereisten: een intuïtieve interface en algemeen gebruiksgemak. Voor elk systeem dat we hebben uitgeprobeerd importeerden we een schone set data. We merkten al snel dat Teamleader de beste optie bleek omwille van de gebruiksvriendelijkheid en eenvoud. "

Een mengelmoes aan Excel-sheets kwijtgeraken

"We waren op zoek naar software die niet al te overweldigend was dat het mensen zou tegenhouden om het te gebruiken. De basis van Teamleader bood precies de juiste functionaliteiten en konden we nog volledig naar onze hand zetten." 

"In het verleden gebruikten we voornamelijk onhandige Excel-sheets. We waren op zoek naar software die niet te overweldigend was dat het mensen zou weerhouden om er gebruik van te maken. Gelukkig bood Teamleader precies de juiste functionaliteiten, en konden we het nog volledig naar onze hand zetten. Dat was een aangename verrassing: veel softwarepakketten zijn voorzien van mooie elementen, die je eigenlijk niet echt nodig hebt. Omdat we uit een kleine niche komen, kunnen we best zonder al die fluff."

aardman 5.jpgaardman 6.jpg

"We willen het stap voor stap doen en nu de meeste waarde uit de CRM-module van Teamleader halen. Andere functies zoals projectplanning en facturering zien er veelbelovend, en kunnen we gaan gebruiken wanneer we maar willen. "

"Op dit moment focussen we ons uitsluitend op CRM om ons verkoopproces te optimaliseren. De andere functionaliteiten van Teamleader, zoals projectplanning, zien er veelbelovend uit, maar we doen het graag stap voor stap en halen graag het meeste waarde uit het CRM-systeem. Het is goed dat die extra functies er zijn en dat we ze kunnen gebruiken wanneer we maar willen."

"Outlook is nogal verankerd in het Verenigd Koninkrijk, dus het is cruciaal dat Teamleader ermee synchroniseert. Zo'n kleine, maar belangrijke functionaliteit toont de waarde van de software aan voor ons team. De meeste mensen gebruiken het Teamleader-dashboard om taken, vergaderingen en telefoonoproepen op te volgen, die automatisch synchroniseren met onze e-mails."

Transparante samenwerking over verschillende afdelingen heen

"De tool helpt ons geleidelijk onze afdelingen te verenigen en het delen van kennis en ideeën te stimuleren. Vóór Teamleader werkte elke afdeling op zijn eigen, afzonderlijke manier en onze contacten beheerden we ook op een gefragmenteerde manier. Tegenwoordig is informatie veel transparanter en zijn onze workflows meer op elkaar afgestemd."

 

aardman 7.jpgaardman 8.jpgaardman 9.jpg

Wil je de mogelijkheden verkennen van een online CRM-tool zoals Teamleader bij het beheren van je verkoopproces? Ontdek hoe Teamleader je helpt om je pijplijn te beheren, samen met projectplanning en facturering, afgestemd op de behoeften van je kmo.

Wil je Teamleader zelf uitproberen om je verkoopproces bevorderen? Vraag je gratis proefversie van 14 dagen aan en start vandaag nog.

aardman 10.jpg