Teamleader Blog Article

De KMO van de toekomst: over het nieuwe werken, fysieke kantoren en home offices

De KMO van de toekomst: over het nieuwe werken, fysieke kantoren en home offices

Niemand kan er omheen: de manier waarop we werken is aan het evolueren. Is het einde in zicht voor de traditionele kantoorcultuur, en welke rol speelt jouw KMO daarin?

Het nieuwe werken is behoorlijk hot. Talloze tijdschriften, kranten, blogs en andere bronnen sneden dit recente fenomeen al aan, waarbij we massaal evolueren naar plaats- en tijdsonafhankelijke arbeid. Zo krijgen werknemers tegenwoordig steeds vaker de mogelijkheid om van thuis uit te werken, of tenminste zelf hun werkuren te kiezen.

Kmo van de toekomst work life balanceSommige bronnen kijken zelfs al verder vooruit, en voorspellen dat de fysieke kantoren zoals we die vandaag de dag kennen in 2030 voltooid verleden tijd zullen zijn. Meer en meer bedrijven volgens hen gebruikmaken van zogenaamde home offices, waarbij hun medewerkers van thuis uit (via een digitaal netwerk) in directe verbinding blijven met het bedrijf.  En als jonge, voortvarende onderneming moet je dan maar zien dat je ook op dat domein de concurrentie voor blijft: noblesse oblige, je bent innovatief of je bent het niet. De trend van het nieuwe werken lijkt zich voorlopig namelijk door te zetten.

De cijfers

Het spreekt voor zich dat deze (r)evolutie heel wat wijzigingen meebrengt voor zowel werkgevers als werknemers. Wijzigingen die een flexibele houding, wederzijds vertrouwen en heel wat aanpassingsvermogen zullen eisen van beide partijen. Bovendien rijst de vraag hoe het nieuwe werken te rijmen valt met bedrijfsapplicaties zoals CRM. Welke rol speel je hierbij als werkgever? Wij geven je alvast wat algemene informatie mee.

Uit een onderzoek van Kluwer is gebleken dat acht op de tien werknemers een betere werk-privébalans verwacht, maar ook dat er nog heel wat argwaan heerst langs werkgeverszijde. Een meerderheid (70%) vreest immers dat werknemers minder op de hoogte zullen zijn van het reilen en zeilen binnen de onderneming, of in het slechtste geval het gebrek aan sociale controle de productiviteit van werknemers zou aantasten. Onderzoek van Robert Half  bij Belgische HR-managers weerlegt dit echter; hieruit blijkt dat werknemers doorgaans net productiever zijn als ze van thuis uit kunnen werken of van flexibele uren genieten.

Wil je meer leren over hoe je als onderneming meer uit een dag kan halen, download dan ons ebook over time management. Tips & tricks voor meer productiviteit en verhoogde efficiëntie.

Work life balance

Welke rol speel jij als werkgever?

In essentie gaat het nieuwe werken ook verder dan enkel die twee aspecten. Het vergt een nieuw soort arbeidsrelatie, waarbij van beide kanten een serieuze aanpassing wordt verwacht. Voor jou als werkgever is het belangrijk dat de communicatie niet in het gedrang komt; vandaar dat thuiswerk doorgaans beperkt wordt tot maximaal 2 dagen per week. Persoonlijk contact met collega's blijft immers ontzettend belangrijk voor de goede werking van een organisatie, ongeacht de sector waarin jouw onderneming actief is.

Employer Branding blijft de sleutel in de War for Talent

Zoals we jou ongetwijfeld niet hoeven te vertellen, is het van essentieel belang dat je onderneming openstaat voor de behoeften van haar werknemers. Ontbolsterend talent aantrekken wordt in de huidige maatschappelijke context een pak eenvoudiger als je rekening houdt met het imago van jouw onderneming. Een aantrekkelijke, flexibele werkomgeving kan dan al snel de doorslag geven. Bovendien zorgt een positieve Employer Branding voor een hogere retentiegraad. Door het imago van jouw onderneming bij je werknemers verder op te krikken, groeit de motivatie en piekt de Employee Engagement naar ongeziene hoogten.

Hoe combineer je het nieuwe werken met CRM?

Teamleader zou Teamleader niet zijn als het niet handig zou inspelen op de huidige evoluties binnen de arbeidswereld. Met een CRM-pakket dat via de cloud van overal toegankelijk is, krijgt jouw onderneming de kans om de toekomst ten volle te omarmen. Wanneer je bovendien alle huidige technologische mogelijkheden voor handen hebt (videoconferenties, groupware, delen van documenten...) hoeft die toekomst er hoegenaamd niet minder rooskleurig uit te zien. Le futur appartient à ceux qui voient les possibilités...

ebook: time management voor ondernemingen