Teamleader Blog Article

Dit was #WorkSmarter18: 4 hoogtepunten van 15 mei

Monica Van Huylenbroeck Monica Van Huylenbroeck on 18-mei-2018 16:14:42 in Projectmanagement

Dit was #WorkSmarter18: 4 hoogtepunten van 15 mei

Work Smarter 2018, hét event voor kmo's, was de beste editie tot nu. Een straffe bewering, zeker uit eigen mond, maar wel één die 99% van de meer dan 500 aanwezigen zal bevestigen. Net als elk van de 20 softwarepartners die we optrommelden rond het thema van deze editie: Get stuff done. En zo geschiedde: met liefst 17 (inter)nationale sprekers viel er veel inspiratie te rapen, maar we zagen vooral ondernemers lustig netwerken en zelf ideeën spuien. Onze community kwam samen, Teamleader-gebruikers wisselden tips uit en stelden vragen - en er was behoorlijk groot Teamleader-nieuws. 

Heb je Work Smarter gemist? Niet getreurd. Dit verslagje lijst de voornaamste hoogtepunten en inzichten op, alsof je er zelf bij was.

#1 Drie boeiende breakout-sessies: Growth, Teamleader en Get Stuff Done

De dag begon en eindigde met boeiende keynotes in de Foyer van FLEX (en meer over die sprekers, hoor je volgende week). Daartussen was het tijd voor drie breakout-sessies rond evenveel thema's, een primeur voor Work Smarter. Er werd druk in notitieboekjes gekribbeld en haastig van zaal tot zaal gesprint om toch maar niks te moeten missen. Sommigen hadden zich graag in drie gesplitst, maar helaas.

Een overzicht van de drie podia:

 • Growth-stage: een podium voor start-ups of kmo’s die een volgende stap willen zetten in hun groei. Robin Geers, co-auteur van het boek 'Startup Survival', gaf praktische tips mee aan start-ups om gezond te groeien; Jeff Gardner van Intercom legde uit hoe je topklantenservice inzet om een winstgevend bedrijf uit te bouwen; Telenet-VP Stijn Vander Plaetse demonstreerde hoe je positieve word-of-mouth kan versterken en salesexpert Michael Humblet hielp het publiek hun verkoopsuitdagingen aan de basis aanpakken.
 • Get Stuff Done-stage: als ondernemer ben je dagelijks met duizend-en-één dingen bezig. Maar zijn dat wel de juiste? En pak je ze allemaal optimaal aan? Actrice en speaking coach Ianka Fleerackers toonde het belang aan van storytelling, om de volgende pitch of presentatie van elke ondernemer zowel authentiek als impactvol te maken; Raphael Luescher van Evernote gooide productiviteitsmythes aan diggelen; Beatrice De Mahieu onderstreepte het belang van innovatie voor élk bedrijf, en dataspecialist Philippe Kimpe schiep duidelijkheid over de GDPR.

 • Teamleader-stage: een exclusieve blik achter de schermen bij Teamleader. CTO Tom gaf een sessie over de product-roadmap voor 2018; CPO Andreas vertelde ons hoe je 36 uur uit je dag kan halen, er was een terugblik op één jaar Marketplace en we gingen dieper in op het geheim van onze Teamleader-cultuur. Het publiek was kritisch maar aandachtig, en gaf ons hele team weer zin om er tegenaan te gaan. Waarvoor dank!

#2 Twee Teamleader-aankondigingen van formaat

CEO Jeroen moest tot het einde van de dag wachten om in zijn keynote niet één, maar twéé opmerkelijke nieuwigheden aan te kondigen. Misschien heb je daar ondertussen al iets van opgevangen in de pers in De Tijd, Trends of Techzine? Indien niet, hier komen ze. Tromgeroffel...

 1. Teamleader lanceert een integratiefonds van €1.000.000 dat softwareontwikkelaars kunnen gebruiken om nieuwe integraties met Teamleader te bouwen. Bovendien is onze nagelnieuwe API de perfecte basis voor developers om integraties veel sneller en efficiënter te coderen. Zit jij dus al lang op te wachten op een integratie met jouw favoriete productiviteitstool of ben je zelf een ontwikkelaar die graag gebruiken zou maken van dit fonds? Ontdek er alles over en dien alvast jouw aanvraag in.
    
 2. Gebruikers krijgen er een nieuwe app bij op hun smartphone. Eindelijk is hij daar: de nieuwe mobiele Teamleader-app die je gebruikt waar en wanneer je maar wilt, en een pak functioneler én gebruiksvriendelijker is dan de vorige. Stay tuned, want de komende weken voegen we druppelsgewijs nieuwe functionaliteiten en features toe. Deze blog vertelt je alles wat je moet weten.

BE_Blog_WS2018_4 highlights_Inline_1b

#3 Nieuwe inzichten die stof tot nadenken geven

Aan inspiratie op #WorkSmarter18 was er in ieder geval geen gebrek. En laat dat nu net zijn wat we heel graag wilden bereiken: de aanwezigen uit hun comfortzone halen, nieuwe ideeën meegeven en mensen stimuleren om ze in hun onderneming toe te passen... Hier zijn alvast enkele belangrijke inzichten voor jou: 

BE_Blog_WS2018_4 highlights_Quote1-2

 

BE_Blog_WS2018_4 highlights_Quote2

 

BE_Blog_WS2018_4 highlights_Quote3-1

#4 Twee nazinderende sessies: over menselijke robots en een dag van 36 uur

Naast al dat mannenvolk op het hoofdpodium met o.a. Arnoud Raskin, Hassan Al Hilou en Michel Falcon was er ook plaats voor een klepper van een vrouw, Vivianne Bendermacher: tech-trendwatcher, ondernemersvrouw en keynotespreker in één persoon. Deze Nederlandse tech-autoriteit reisde samen met de aanwezigen terug in de tijd en tegelijk flashforward naar de toekomst. Haar belangrijkste gedachte: in het naderende tijdperk van robots - die er verdacht veel als mensen uitzien - en persoonlijke assistenten aangestuurd door Artificiële Intelligentie, denken we nog kritisch na bij al die nieuwe technologie?

BE_Blog_WS2018_Inline_2b

Ook Teamleader heeft talent dat een plekje verdient op ons podium. Zo mocht Andreas Creten, hoofd van onze product-afdeling, zijn timemanagement-tips delen in “Hoe haal je 36 uur uit een dag?”. Zijn rigoureus toegepaste productiviteitstips zijn iets om jaloers op te zijn. Alvast wat snelle inspiratie:

  • Andreas’ alarmklok gaat iedere dag om 5:30 uur af. Dat betekent niet dat hij slaap niet belangrijk vindt, wel dat hij aanspoort om te onderzoeken hoeveel uur slaap jouw lichaam exact nodig heeft om fysiek en mentaal te recupereren. Bovendien raadt hij aan om dagelijks enkele krachtige powernaps in te lassen en het pluk-de-dag-principe strikt toe te passen door vroeg op te staan. Zo bespaar je dagelijks gemakkelijk 3 uur.
  • Op de werkvloer past Andreas enkele strikte productiviteitsregels toe. Hij laat peer pressure bijvoorbeeld niet aan zijn hart komen: niet-prioritaire vragen van collega’s beantwoordt Andreas niet meteen. Mensen stellen vaak impulsieve vragen en bedenken vaak zelf al een antwoord door de vraag te stellen. Heb je dit ook al ondervonden?
  • Andreas is liefhebber van de klassieke notitiemethode: om focus te bewaren, noteert hij alles met pen en papier. Digitale toestellen zweert hij tijdens het werken volledig af - geen plaats voor een smartphone op zijn bureau.

BE_Blog_WS2018_4 highlights_inline_3

Het deed ons enorm veel deugd om zo veel mensen in levende lijven te kunnen inspireren en praktische tools en handvaten aan te reiken om slimmer te werken. Een editie van Work Smarter die voorbij is betekent… op naar de volgende! Noteer het alvast in je agenda: op donderdag 16 mei 2019 spreken we opnieuw af in Gent!

Tot #WorkSmarter19?