Teamleader Blog Article

Op bezoek bij In the Pocket: "20 systemen geëvalueerd."

Robin Van Cleemput Robin Van Cleemput on 6-jun-2015 9:50:00 in Projectmanagement

Op bezoek bij In the Pocket:

Tijd voor een nieuw partnerverhaal: het Gentse In the Pocket is een agentschap én ontwikkelaar van mobiele oplossingen. Geen eenmalige applicaties, wel termijngerichte totaalprojecten tot de eindgebruiker toe.  Tablets of uurwerken, vandaag is alles met elkaar verbonden. Online bestellen, onderweg nieuws consumeren: In the Pocket surft op de digitale revolutie. Business development manager Jan Deruyck: "Als snelle groeier hebben we extra baat bij een goed geoliede machine."

Evalueren & evolueren

"Vroeger zat iedereen op dezelfde vloer en was er veel onderling contact. Maar dat hou je niet vol, omdat bijvoorbeeld ontwikkelaars en verkopers heel onafhankelijk van elkaar werken." Het project management moet dus goed zitten: "We hebben een vlakke structuur, iedereen doet zijn taken. Natuurlijk is er een soort management dat alle processen evalueert en bijstuurt." Waaronder Jan zelf: "We bakenden onze doelen af, hoe we als bedrijf samenwerken, met een sterke focus op collectieve vooruitgang."

Doorgedreven automatisatie

Een bijzonder intense oefening. "Dan schreven we onze concrete werkwijze uit. Met die nuance dat er diverse diensten zijn met eigen tools en processen. Een creatieve ontwikkelaar is geen financieel manager, bijvoorbeeld." Daar bleef het niet bij: "Die tools moeten ook met elkaar praten, anders kan je weer manueel data versluizen, zoals facturen. Bovendien wilden we nieuwe contracttypes invoeren, zonder de vroegere contracthistoriek en bijhorende database te vergeten."

Doordachte zoektocht

Een nieuw overkappend systeem drong zich op. "We hadden al jaren iets in die zin, maar het voelde soms aan als een grote lege doos. Veel mogelijkheden, tot wanneer we het wilden personaliseren en de peperdure updates plots opdoken. Toch waren die nog niet helemaal op maat van onze noden." Aan Teamleader ging veel research vooraf. "20 systemen trokken de aandacht, de meeste bleken echter specifiek georiënteerd. Teamleader ging veel breder dan pakweg het salesverhaal, dankzij een superieure project- en factuuropvolging." 

Fenomenale service

3 systemen bleven over: "Toch lag de keuze voor de hand. De geografische ligging speelde natuurlijk mee, maar de fenomenale service gaf de doorslag." Jan glimlacht: "Die gedrevenheid en dat enthousiasme trokken ons over de streep. Ze zijn 100% bereikbaar, denken meteen met ons mee, gaan voor concrete oplossingen... Tijdens ons evaluatieproject hadden we continu contact." Geen puntje van kritiek dan? "Wel, ze hebben een jong, dynamisch team. Dat mogen ze voor mijn part nog iets meer uitspelen in hun communicatie. Of het systeem zelf: pas vanaf de demo had ik door wat het allemaal kon."

Strategische durf

Meer ambitie mag: "Absoluut! Weinig bedrijven gebruiken het zo verstrekkend als wij, noem ons gerust powerusers. Ik denk dat ook de internationale markt klaar is voor zo'n systeem." Jan haalt de laptop erbij. "Hier heb je een grote klant. Werkelijk alles zit erin: hoe we hem benaderen, de lopende deals, welke calls er gebeuren… Die info helpt ons veel strategischer en structureler denken." Extra handig voor de sales: "Ze laten hun administratie niet liggen, zien klanten evolueren en trekken er de juiste analyses uit. Veel doelgerichter." Een gebruiksvriendelijk systeem dus? "Op 1 week hadden ze het in de vingers, dat zegt genoeg (glimlacht)."