Teamleader Blog Article

Op bezoek bij Shoot Photography: "Het is onze databank, onze historiek."

Op bezoek bij Shoot Photography:

Tijd voor een nieuw partnerverhaal: Shoot Photography uit Zwevegem creëert prachtplaatjes voor uiteenlopende sectoren. Textiel, voeding, vloeren, meubels, mode, marketing... Professionele fotografie vergt vakmanschap & toewijding, maar ook 700 m² studio en veel exclusieve locaties. Shoot Photography bedenkt en bouwt settings, fotografeert producten of interieurs en garandeert een piekfijne postproductie. Zaakvoerder Stijn Windels: "Ik ontdekte jullie op een beurs, als collega-standhouder kijk je weleens rond (glimlacht)."

Administratieve vereenvoudiging

Een dubbele verrassing. “Nooit gedacht dat de projectopvolging in zo’n systeem kon, ik was al blij met de facturatie. De look mocht er ook zijn. Ik ben een zware Applefan, maar toch voelde het meteen vertrouwd.” Shoot Photography werkt een half jaar met het systeem. “Er liep steeds meer werk binnen, maar we werkten met papieren dossiers. Nu stop ik elk project erin, de collega’s krijgen toegang en ze houden hun uren bij. Makkelijk om nadien te peilen of een project voldoende opleverde tegenover de werklast.”

Consequente communicatie

De efficiëntie is voelbaar. “We hebben verschillende tarieven in het systeem om vlot te factureren. Prijzen, diensten en percentages worden bovendien sneller ingegeven en aangepast.” De communicatie volgt dezelfde visie. “Sommige goede klanten betaalden wat later. Bij elke rappel wikte ik mijn woorden om hen niet te schofferen. Vandaag loopt alles automatisch en hoef ik daar niet meer aan te denken.” Minder stress dus? “Zeker en vast. Facturen zoeken is overbodig geworden en het betalingsverkeer loopt vlotter.”

Historisch overzicht

Teamleader helpt onthouden. “Het biedt een vorm van databank en historiek. Offertes blijven niet meer hangen in de mailbox, contactgegevens zitten 1 klik verwijderd, een ondernemingsnummer volstaat om een contact aan te maken…” Dat geeft een direct overzicht. “Elk concept wordt in pdf toegevoegd aan het project, collega’s zien in de planning waar het over gaat.” Stijn denkt ook aan de planning van morgen. “Ik hou alles bij via de statistieken. Er zit al een volledig boekjaar aan cijfers in, ideaal om maandresultaten te vergelijken, klanten in aparte groepen te zien…”

Aanpassen & vooruitgaan

Shoot Photography draait goed. “Blij dat we de stap naar Teamleader hebben gezet. Tijdens de proefperiode was het even wennen, omdat je rekening houdt met ingegeven deadlines e.d. Eenmaal je die klik maakt wil je nooit meer terug.” Intussen lonkt Stijn naar het buitenland. “Noord-Frankrijk is een interessante markt, zeker de postorderbedrijven met hun webshops. We leren onze prospecten vaak kennen via vakbeurzen, maar mailings volgen via het systeem lijkt een mooie aanvulling.”

Verdere tijdswinst

De boekhouding dan. “Onze boekhouder krijgt alles fysiek van me, maar hij stapt over naar jullie oplossing. Makkelijk en tijdbesparend.” Stijn heeft nog een tip in die zin: “Is het een idee om nieuwe features in het systeem te tonen? De blog is leuk, maar ik heb nauwelijks tijd om hem te lezen.” Weinig tijd, maar veel tevredenheid in Zwevegem. “Ik durf wedden dat elke IT’er jaloers is op wat jullie hebben gemaakt. Het zit verdorie goed in elkaar.”