Teamleader Blog Article

Wat mag je verwachten van ons product in 2018?

Wat mag je verwachten van ons product in 2018?
 

Voor veel software-bedrijven betekent stilstaan achteruit gaan. Hoe goed je product ook is, je moet blijven innoveren om je voorsprong te behouden.

Dat betekent niet dat je continu nieuwe functies of modules moet toevoegen. We kozen er bewust voor om geen extra modules te bouwen, maar om onze bestaande functionaliteiten te verbeteren: CRM, projectmanagement, facturatie en ticketing.

De afgelopen maanden veranderde Teamleader visueel misschien weinig maar je zou verrast zijn als je zag welke vooruitgang we onder de motorkap maakten.

Dat is nog steeds onze kracht: aan de basis is Teamleader een zeer sterke tool. Door die basis te verbeteren en voor te bereiden op de toekomst, kunnen we er gemakkelijker nieuwe functionaliteit aan toevoegen - de gebruikerservaring zal daarbij uiteraard altijd onze belangrijkste focus blijven.

Wat mag je verwachten? Ik wil je graag een inzicht geven in onze roadmap voor de komende maanden.

De product roadmap voor 2018

Disclaimer: een SaaS-bedrijf is altijd gevoelig voor last-minute wijzigingen. Dat betekent dat een roadmap dagelijks kan veranderen en een verwachte leveringsdatum kan verschillen van de effectieve lancering. Bovendien biedt de agile aanpak in ons development team (waarbij we efficiënt omgaan met veranderingen) ons de kans om nieuwe features geleidelijk aan binnen een bepaalde termijn te lanceren. Dus geen zorgen als je een bepaalde feature nog niet zou gekregen hebben en iemand anders wel, ze komt uiteindelijk ook jouw kant op. 

Ontdek wat we dit jaar willen lanceren:
BE-NL_Roadmap_1

Veel bedrijven maken facturen in meerdere munteenheden. Je kon met Teamleader valuta al wijzigen, maar de opties waren beperkt en niet geschikt voor alle gebruikers.

Hoewel de functionaliteit deed wat het in essentie moest doen -het uiteindelijke bedrag in real-time omzetten in een andere valuta - begrepen we uit feedback van gebruikers dat dit toch onvoldoende was.

Daarom zullen we veel meer (verwachte) functionaliteit toevoegen. Denk aan het instellen van je eigen conversieratio, een verschillende conversie per productlijn, meerdere valuta voor één product, een factuur meteen in verschillende valuta aanmaken, …

We zijn hier ondertussen al een paar maanden mee bezig en de eerste resultaten zijn live: we hebben elke afzonderlijke munteenheid ter wereld toegevoegd (met uitzondering van cryptocurrency en edele metalen - sorry, crypto-miljonairs!). Ka-ching!

Geplande lancering: lente 2018

BE-NL_Roadmap_2

Om je tijd te helpen besparen, willen we onze interface zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken. Een nieuw en verbeterd navigatiemenu lijkt misschien in eerste instantie enkel een visuele verbetering, maar we hebben er lang over nagedacht. Zo hard zelfs, dat we ons eigen onderzoek naar psychologische processen voerden. Geloof je ons niet? Lees onze blogpost en ontdek dat een navigatiebalk méér is dan louter het visuele.

Waarom nu de navigatie? We besloten om dit nu te veranderen om voorbereid te zijn op vele andere updates in de komende weken en maanden. De nieuwe navigatie past in ons fasenplan om onze doelen voor 2020 te bereiken. Op dit moment een kleine stap, om in de toekomst een grote sprong te kunnen maken.

Om samen te vatten: we willen je helpen om je doel te bereiken in Teamleader in zo weinig mogelijk klikken. Ons navigatiemenu moet overzichtelijk zijn, zonder al te veel plaats in te nemen. Op deze manier kan je de ruimte bijvoorbeeld gebruiken voor een beter overzicht van je taken.


Geplande lancering: lente 2018

BE-NL_Roadmap_3

Heb je het nieuwe ontwerp van ons dashboard al gezien? Dit is nog maar het begin. Ons volledige productteam is bezig met het verbeteren van de gebruikersinterface, terwijl we ook uitzoeken hoe we nieuwe en aangevraagde functionaliteiten kunnen toevoegen.

Ons doel is om je leven gemakkelijker te maken. Als we je zelfs een fractie van een seconde kunnen besparen door één klik weg te laten, of deals en facturen creëren intuïtiever kunnen maken, dan zullen we dit ook doen.

Daarom werken we momenteel aan het factuuroverzicht. Naast een aantal extra functies (zoals de
mogelijkheid om verschillende valuta te gebruiken) concentreren we ons op een betere gebruikerservaring. We willen dat je Teamleader graag gebruikt.

Geplande lancering: lente 2018

BE-NL_Roadmap_4

De General Data Protection Regulation is een nieuwe reeks verordeningen die de Europese Commissie oplegde ter bescherming van consumentengegevens. Het dwingt bedrijven om de manier waarop ze omgaan met de gegevens van hun klanten te herzien. Teamleader zal uiteraard volledig conform zijn op het moment dat de GDPR van kracht gaat (25 mei). Lees deze blog om meer te weten te komen over de GDPR en hoe Teamleader omgaat met gegevens.

Geplande lancering: meerdere fases van nu tot 25 mei 2018

BE-NL_Roadmap_5

Eén van de aanvragen die we het vaakst ontvangen voor onze projectmanagement-module is het berekenen van de winstmarge. Logisch, want elk bedrijf wil weten of projecten winstgevend zijn. Eerste stap in dit proces: het toevoegen van projecten gebruiksvriendelijker maken.

De volgende stap is om een onderscheid te maken tussen interne en externe kosten. Op dit moment kan je slechts één tarief toevoegen: de prijs die je aan je klant factureert. Door ook interne kosten toe te voegen, bereken je het verschil tussen wat je intern uitgeeft en extern factureert. 

Geplande lancering: zomer 2018

BE-NL_Roadmap_6

Een andere belangrijke verbetering zal betrekking hebben op de kalender. De huidige kalender werkt zoals het moet, maar kan nóg beter. We willen dat het de uitgelezen plaats is om al je meetings, calls en taken te bundelen. De kalender moet je niet alleen tonen wat er gaande is, maar moet je ook helpen om je dag, week, maand of zelfs jaar te plannen. Daarvoor hoeven we uiteraard het wiel niet heruit te vinden.

In plaats daarvan zullen we CalDAV in Teamleader implementeren: een internet-standaard die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt door Google en Apple en het synchroniseren van je agenda met verschillende apparaten eenvoudiger maakt.

Door de kalender opnieuw vanaf de basis met CalDAV op te bouwen, kunnen we veel gevraagde toekomstige verbeteringen implementeren die met de huidige kalender geen optie zijn. Door dit opnieuw op te bouwen kunnen we ook nieuwe, krachtige functies toevoegen. Bovendien hebben we ook een nieuw design voor jou in petto dat helemaal in lijn is met de nieuwe interface. 


Geplande lancering: eind 2018

BE-NL_Roadmap_7

We willen niet alleen jou, maar ook je eigen klanten, een uitstekende klantervaring bieden. Daarom verbeteren we onze cloudplatformen, zoals Cloudsign en Invoicecloud, zodat je meer controle hebt over wat je klanten exact kunnen zien.

Geplande lancering: eind 2018

BE-NL_Roadmap_8

Uiteraard hebben we de nieuwe lanceringen niet zomaar gekozen. We hebben intensief overlegd welke verbeteringen we zouden doorvoeren en welke niet. Dit was bovendien ook een belangrijke evenwichtsoefening tussen wat klanten willen en wat wij geloven dat ze nodig hebben.

Onze missie is eenvoudig: we willen je helpen om slimmer te werken. Dat is misschien niet altijd wat je op dit moment van ons verwacht. Maar wees gerust, elke beslissing namen we door data te analyseren en allerlei testen met gebruikers uit te voeren. We gaan verder dan enkel functionaliteit toevoegen: we willen jouw workflow zo goed mogelijk verbeteren om uiteindelijk jouw leven eenvoudiger te maken.

We willen dat je tijd doorbrengt in Teamleader en tegelijkertijd willen we dat je er ook niet te veel tijd aan hoeft te spenderen. Elke minuut tijd die je wint, kan je besteden aan de zaken die er écht toe doen. Of dat nu investeren in je bedrijf is of genieten van een moment met familie en vrienden.

BE-NL_Roadmap_9

Maar wat zullen we doen om ervoor te zorgen dat we nog steeds relevant zijn binnen, laat ons zeggen, tien jaar? Zoals Professor Theodore Levitt van de Harvard Business School voorspelde gaat competitief blijven steeds minder over functionaliteit, maar meer over welke waarde je biedt:

"De nieuwe manier waarop bedrijven met elkaar concurreren zit hem niet in welke producten ze produceren, maar de toegevoegde waarde die ze bieden: de verpakking, de diensten, marketing, klantenadvies, de manier om een product te leveren, de opslag van goederen en andere dingen die mensen waarderen."

Hoewel deze regel voornamelijk van toepassing is op fysieke producten, geldt dit ook voor de SaaS-industrie. Het draait niet alleen om je product. Klantenservice, gebruikerservaring en klantvriendelijkheid zijn even belangrijk. Daarom zijn we op zoek naar manieren om jou te helpen door onze diensten uit te breiden. Zoals bijvoorbeeld je cashflow beveiligen door een factoring-service (een vorm van debiteurenfinanciering om openstaande schulden van klanten vlot te regelen) aan te bieden. Of waarom je niet helpen de juiste kandidaat voor een job te vinden via een online platform met reviews en vaardigheden? Het zijn maar een paar dingen die we in de toekomst willen onderzoeken. Om jouw leven makkelijker te maken. 

Ons doel is om jou te helpen om slimmer te werken. Daarom hebben we jouw ideeën nodig. Schrijf je in om een Teamleader-bètatester te worden, en help ons je ervaring te verbeteren!