[Video] Van Excel naar Teamleader in enkele klikken

Gebruik jij Excel als database voor je klanten? Check deze video en ontdek waarom en hoe jij de switch kan maken van Excel naar echte CRM-software... in slechts enkele klikken.


Video transcript

Gebruik jij Excel voor klantbeheer? Het lijkt een logische keuze.

Excel is gebruiksvriendelijk. Je collega's kunnen ermee overweg... en alle data is beschikbaar IN één spreadsheet.

- Het probleem is: Excel is niet gemaakt voor het beheer van klantgegevens. Dat merk je al snel.

Je verliest veel tijd aan manuele gegevensinvoer en je verhoogt de kans op fouten en verouderde informatie.

Je klantenbestand is nochtans bijzonder belangrijk voor je onderneming. Je hebt het nodig om je verkoop op te volgen. Je beheert er je klanten en leads mee maar ook je leveranciers. Je hebt de juiste klantgegevens nodig voor je marketingacties en om aan betere relaties met je klanten te bouwen.

Heb jij nog een overzicht van je klantenbestand? Wil je jouw verkoopkansen opvolgen? Zijn er facturen die nog niet verzonden werden? Als je antwoord "nee" is op één van deze vragen heb je een betere oplossing nodig dan Excel.

Ik ben Nele en ik maak deel uit van Teamleaders klantendienst. Heb je al eens overwogen om onze software te gebruiken? Ik ben Dries en ik hielp Teamleader al implementeren bij bijna duizend klanten. Veel van hen importeerden hun klantenbestand van Excel naar Teamleader in slechts een paar uur tijd.

En Teamleader is meer dan een database voor al je klantgegevens. Je krijgt ook een geautomatiseerd overzicht van al je verkoopkansen, statistieken, lead sources en meer.

Hoe begin je nu aan de migratie van Excel aan Teamleader?

Voor je van start gaat, sta even stil bij hoe je database eruit moet gaan zien. Hulp nodig? Ons onboarding team helpt je graag de juiste structuur mee uitdenken.

Laten we even kijken hoe je nu contacten en bedrijven importeert. Upload een Excel-bestand in Teamleader en verbind de juiste waarde met elk veld. Nog een paar keer klikken en boem: klaar!

Eenvoudig, niet? En het gaat verder dan enkel contacten en bedrijven. Je kan bijvoorbeeld ook artikels importeren. Wil jij ook slimmer werken? Probeer het dan zelf uit!

Gebruik Excel niet langer voor zaken waar het niet voor bedoeld is en start je gratis proefperiode met Teamleader nu.

  • 06/05/2018
  • Laatst gewijzigd op 17/07/2023

Gerelateerde blogposts