Teamleader Blog Article

Textwerk: "Voor compacte bedrijven met veel opdrachten is Teamleader de beste CRM."

Robin Van Cleemput Robin Van Cleemput on 24-jul-2016 11:54:00 in Projectmanagement

Textwerk:

Vertaalbureau Textwerk vond in Teamleader een CRM die aanbiedt waar ze zelf voor staan: snel, efficiënt en betaalbaar. Lees snel verder!

Wie? Jordi Heres, oprichter Textwerk, en Bram van de Waal, online marketeer
Wat? Vertaalbureau
Teamleader sinds? Juli 2015
Uitdaging? Een efficiënte workflow opzetten

"Communicatie is een helder begrip - in iedere taal", zo staat te lezen op de homepage van Amsterdams vertaalbureau Textwerk. Maar hoeveel moet die heldere communicatie kosten? Oprichter Jordi Heres denkt er alvast het zijne over: "Toen ik stage liep bij een webshop, moest ik onderzoek doen naar vertalingen. Maar ik vond het allemaal te veel geld en te lang duren. Dezelfde week nog heb ik Textwerk opgestart en de webshop meteen mijn offerte gestuurd. Achteraf vonden ze dat wel grappig."

Tafel-Jordi                      Collegas-Jordi

“Sindsdien ben ik steeds meer gaan doen met het vertaalbureau en is het flink gegroeid. We zaten eerst in Maastricht, daarna Zwolle en sinds anderhalf à twee jaar in Amsterdam. Tot twee jaar geleden deed ik alles nog zelf en nu zitten we met zeven, acht mensen op kantoor en een aantal vertalers die werken vanuit huis."

Bram en collegaWat maakt Textwerk anders dan andere vertaalbureaus? "Het grote verschil is dat de meeste van ons wat ouder zijn en een bestaand netwerk hebben van waaruit de opdrachten binnen komen. Wij hebben in-house vertalers die de opdrachten doen, en omdat Textwerk bijna alles online doet, zijn we net wat goedkoper, maar ook efficiënter en sneller. Dat heeft de markt wat wakker geschud. Nu zijn er steeds meer partijen die ook voor een normale prijs vertalingen leveren. Dat is op zich wel een hele verbetering.”

De zoektocht naar een CRM

Efficiënt en betaalbaar? Klinkt als Teamleader. De keuze was dus niet toevallig. “We hebben lang gezocht naar een CRM en veel vergeleken, maar we kwamen steeds uit bij Salesforce en vergelijkbare systemen waar je veel mee kan, maar steeds veel stappen moet ondernemen in het programma. De meeste systemen zijn ook best prijzig, terwijl ze niet helemaal aansluiten bij wat wij willen.”

"De huisstijl wekte onze interesse, de heldere demo trok ons over de streep."

“Toen kwam die pop-up van Teamleader. Meteen leek me dat de huisstijl beter bij ons aansloot dan andere CRM's. Dus klikte ik door: meteen een proefaccount aangevraagd en er een beetje in rondgekeken. Ik werd dezelfde dag nog gebeld." Daarna ging het heel snel: "We hebben een online demo gepland en ik ben helemaal door het systeem geloodst. We wilden graag snel schakelen, want we waren er gewoon klaar mee.”

Teamleader sprong er voor Jordi echt uit: de huisstijl, de frisse look. “Het gaf niet meteen de doorslag, maar het wekte wel direct onze interesse. De features beschreven op de website, en de onderwerpen in de blog, dat was wel precies waar we naar op zoek waren. Uiteindelijk trok de heldere online demo ons over de streep.”

Tijdschriften muur    Bloemen tafel    Scherm sales medewerker

De facturatiemodule en handige templates

“De facturatiemodule is echt fijn. Zeker omdat die gekoppeld is aan Exact, ons boekhoudpakket. Een betaling in Exact wordt meteen teruggekoppeld naar Teamleader en dat vinden we natuurlijk top - ook met de offertes die worden meegenomen. De projectmodule gebruiken we voorlopig voor alleen grote projecten, omdat het voor de kleintjes - soms onder de 100 Euro - niet echt de moeite loont. Het CRM-gedeelte vinden we dan weer echt heel sterk."

"Zo makkelijk als Teamleader vind je het nergens.”

“Wat ik ook echt enorm goed vind aan Teamleader, misschien omdat het bij andere pakketten zo moeilijk ligt, is de template voor offertes. Gewoon een Word-bestand uploaden in je eigen huisstijl, de Teamleader-shortcodes erin stoppen die je nodig hebt, en klaar. Zo makkelijk vind je het nergens.”

Het gebruiksgemak van Teamleader

Datzelfde gebruiksgemak komt overal in Teamleader terug. "Onze offerteaanvragen worden vanaf de website automatisch ingeschoten in Teamleader dankzij de koppeling met de API. Handig en makkelijk om op te zetten. De API is trouwens best wel toegankelijk en simpel, dus we willen hem binnenkort ook voor andere dingen gebruiken."

Zicht kantoor                      Scherm met Teamleader

“De segmenten komen goed van pas: je kunt ze precies in beeld brengen zoals je zelf wilt. Ook in de statistieken kun je weer filteren. En dan heb je nog die handige dropdownlijstjes, en die custom fields… Het is allemaal heel duidelijk, en zo gebruiksvriendelijk - iedereen kan er meteen mee werken. Nieuwe mensen hebben dus niet veel uitleg nodig, wat ook maakt dat ze er snel mee aan de gang gaan. Dat is een enorm voordeel. Anders heb je een programma aangekocht dat niemand gebruikt. Dat zal met Teamleader niet snel voorvallen."

"Nieuwe mensen kunnen meteen met Teamleader aan de slag."

Zou Jordi Teamleader aanraden aan anderen? “Sowieso. Teamleader is de beste CRM voor bedrijven zoals Textwerk vind ik, misschien ook voor grotere. Zeker voor bedrijven die veel opdrachten binnen krijgen en daar graag een goed overzicht van hebben.”

Gouden data

Bram komt erbij zitten. Hij nam vorig jaar de marketing van Jordi over. Hij gebruikt de koppeling tussen het CRM en Mailchimp, met name de emailsegmenten: “Ik wil vooral weten wie de A-klanten, de B-klanten en de C-klanten zijn. Wat heel leuk is aan Teamleader: bij een import herkent het systeem naam, bedrijf, e-mailadres en dergelijke. Dat verloopt heel soepel en werkt gewoon prettig.”

Zicht raam buiten                      Zicht kantoor binnen

Zicht binnenruimte                      Scherm met Teamleader

“Verder hebben we een formulier op de website waarmee je de bron-en-medium-data doorkrijgt in Teamleader via de API-koppeling. Voor niet-marketeers: hoe kwam de lead op onze site terecht en waar heeft hij op geklikt? Dat zijn voor mij echt gouden data. Met de Adwords-campagne krijg ik ook het zoekwoord door en daar maak ik segmenten op in Teamleader. Heel fijn.”

"Heb je niet de tijd om een complex CRM-systeem uit te pluizen, of weinig kennis van technologie, dan is Teamleader echt een verademing."

De voordelen voor Bram als marketeer? “Het gebruiksgemak en de snelheid waarmee je er als klein bedrijf mee kan starten. Heb je niet de tijd om een complex CRM-systeem uit te pluizen, of weinig kennis van technologie, dan is Teamleader echt een verademing. Je hebt meteen alles bij de hand als je consistent alles in je database stopt. Ik heb zelf ook niet de tijd om alles uit te pluizen. Ik heb snel krachtige informatie nodig in een systeem. Ik moet gewoon snel een segment kunnen maken en weten naar wie ik een e-mail moet sturen. Daarvoor is Teamleader ideaal.”

Bram en Jordi