Climatronix: "De eenvoud van Teamleader - elke kmo zou daar op kicken."

Climatronix uit Wetteren draait op volle toeren: het innovatief bedrijf gaat voor een digitale én persoonlijke service. Sinds 2016 is Teamleader daarbij onmisbaar. Wie? Tomas Van De Vijver, Zaakvoerder Wat? Klimaatsimulatie-toestellen, airco en warmtepompen Teamleader sinds? September 2016 Uitdaging? Administratie vereenvoudigen, bedrijfsprocessen digitaliseren

Met de bouw van klimaatkamers (stress- en stabiliteitskamers om medicatie, auto- en vliegtuigonderdelen te testen op verschillende temperaturen en vochtigheidsgraad) bevindt Climatronix zich in een kleine nichemarkt. Die eerder beperkte afzetmarkt compenseert het bedrijf door ook een andere, populaire markt aan te spreken: de installatie van airco en warmtepompen.

Tomas maakte in 2006 de switch naar een zelfstandig bestaan. Meer dan 10 jaar later draaien de zaken op volle toeren: Climatronix bevindt zich in een booming sector en groeide uit tot een onderneming met 8 voltijdse werknemers en 4 mensen in onderaanneming. “Ik kan er gerust nog 10 extra personeelsleden bij aannemen, maar dan boet ik automatisch in op kwaliteit. Het beperkt houden is een bewuste keuze - ik heb de kwaliteit graag zelf in handen en behoud daarom de persoonlijke controle over onze dagelijkse activiteiten.”

Climatronix 9
Climatronix 5

“Vandaag is mijn rol als zaakvoerder gevarieerder dan ooit tevoren: klanten bezoeken, de agenda en projecten inplannen, mails beantwoorden, technische ondersteuning bieden, enzovoort. Kortom, ik sta in voor het gros van heel wat klantencontact. Maar ik verlies ook de connectie niet met de echte werkvloer: ik ben dus regelmatig op de werf om installaties zelf op te zetten. Dat persoonlijk contact wil ik als ondernemer blijven behouden.

Persoonlijke, digitale aanpak valt enorm bij klanten in de smaak

“Ik ben helemaal gebeten door technologie, noem me gerust een gadget man. In lang vervlogen tijden schreef ik nog facturen met de hand, maar ik ging wel altijd continu op zoek naar verbetering. Op een bepaald moment was onze administratie via Word en Excel dringend aan vervanging toe. Enkele jaren geleden kochten we een peperdure server voor onze boekhouding die ook gewoon bij ons op kantoor stond. Iets wat je je in deze tijd niet meer kan inbeelden, ik toch alvast niet meer. Op een voetbalmatch van mijn zoon, waar ook heel wat zelfstandige ouders aan de zijlijn stonden, hoorde ik voor de eerste keer de naam Teamleader vallen. Thuis startte ik direct mijn proefperiode, en ik was verkocht.”

“In de Benelux zijn we zeker niet de enige spelers op de markt, maar we kunnen ons wel goed onderscheiden door onze persoonlijke aanpak. Klanten bellen ons vaak met vragen waarop we de tijd nemen om een professioneel advies te geven. Ieder telefoontje komt ook handig in Teamleader terecht, zo bewaren we het overzicht. Ook de oproepen na de werkuren via de mobiele app, wat ook heel handig is voor onze werknemers op de werf.

"Klanten bellen ons vaak op met vragen. Wij willen het verschil maken door de tijd te nemen om hen persoonlijk te adviseren. Handig dat al deze binnenkomende oproepen ook automatisch in Teamleader terecht komen, zo bewaren we het overzicht."
Climatronix 63
Climatronix 57

Probeer ons twee weken uit. Zonder gedoe. Zonder te betalen.

Vervang vandaag nog je papierwinkel en probeer Teamleader twee weken uit. Vind je het niks? Geen probleem. Dan betaal je ook niks.

Facturatie onderging een succesvolle metamorfose

Onze facturatie is fenomenaal veranderd. Onze productartikelen hebben vaak ingewikkelde technische benamingen, daar kan dus al gemakkelijk eens een foutje in sluipen. Gelukkig kan je dit in Teamleader snel corrigeren, bijvoorbeeld voor het aanpassen van de BTW naar 6 of 21% of het toevoegen of verwijderen van een product. Ik doe gewoon mijn laptop open, bekijk snel alle opgemaakte facturen van de dag, voer nog een paar aanpassingen door en klik op ‘verzenden’. 80% van onze facturen versturen we via e-mail. De overige 20% gaat via Teamleader met de post de deur uit.”

"Werkbonnen worden klaargezet op kantoor, en de installateurs gaan er op de werf mee aan de slag."
“Onze werkbonnen worden op kantoor klaargezet, en de installateurs en technici gaan er dan op de werf mee aan de slag. Is hun werk klaar, dan houden ze alles proper bij in de mobiele app. Dat vormt dan later de basis van de factuur."

Wekelijks, soms zelfs dagelijks, krijgen we lovende commentaren over onze professionele service. Dat geeft veel voldoening. Ons cliënteel is onder de indruk van onze vlotte digitale communicatie: een prijsofferte opstellen en online door de klant laten goedkeuren, digitale werkbonnen, een factuur gemakkelijk aanpassen. Zelfs onze oudere klanten doen hun best om offertes online te ondertekenen. Dat gaat misschien niet altijd even snel, maar ook daar zijn de reacties overwegend positief. Mijn collega’s zijn me ook heel dankbaar. Onze administratie nu met Teamleader is geen tien, maar duizend keer verschil.”

"Wekelijks, soms zelfs dagelijks, krijgen we lovende commentaren over onze professionele service. De vlotte digitale communicatie waarbij we online een prijsofferte laten goedkeuren of facturen makkelijk aanpassen, valt zelfs in de smaak bij ons ouder cliënteel."
Climatronix 51
Climatronix 50

“Teamleader in één woord? Eenvoud.”

“Teamleader in één woord omschrijven? Eenvoud. Een simpele interface, een paar menuutjes, snel terugvinden wat je nodig hebt - daar kickt elke kmo toch gewoon op? Als er morgen een nieuw personeelslid begint of er valt iemand ziek, kan iemand anders de planning gemakkelijk opvolgen of overnemen: alle informatie is transparant en overzichtelijk. Na een paar uur kan iemand met de software aan de slag alsof die nooit iets anders gekend zou hebben. Er zijn soms softwarepakketten waar je van zou doodvallen als je ze ziet. Dit is toch wel een heel ander verhaal. Ik had voor Teamleader nog nooit een systeem gevonden waar ik tevreden van was. Teamleader is niet perfect, maar ik zie dat jullie wel constant aan de tool bijschaven. Je ziet dat er een goed geoliede machine achter zit.

Geschreven door Robin Van Cleemput
  • 26/08/2019
  • Laatst gewijzigd op 12/02/2024

Gerelateerde blogposts