Teamleader Blog Article

Work Smarter 2017: een geslaagde tweede editie

Cedric Auman - Copywriter Cedric Auman - Copywriter on 12-mei-2017 17:58:53 in Sales & Marketing

Work Smarter 2017: een geslaagde tweede editie

Op donderdag 11 mei vond in de Gentse ArtCube de tweede editie van Work Smarter plaats. Kon je er niet bij zijn of wil je de dag nog even herbeleven? Lees de blog!

Donderdag 11 mei, 2017. Teamleader organiseert vandaag de tweede editie van Work Smarter in de Gentse ArtCube. Een dag vol inspirerende sprekers en netwerkmomenten, voor ondernemers die willen bijleren over de digitale transformatie, het Nieuwe Werken en slimmer ondernemen.

Rond deze tijd vorig jaar zakten zo'n 350 ondernemers af naar de ArtCube, dit jaar waren dat er maar liefst 600. En ook de Teamleader-delegatie was natuurlijk opnieuw gegroeid. 

Een korte recap

Om 9u begon de dag voor bestaande Teamleader-klanten, met een ontbijt en kort netwerkmoment. 

CEO Jeroen De Wit gaf daarna de aftrap: even terugblikken op 5  jaar Teamleader, een preview van wat komen zal en welke nieuwe features je mag verwachten. Het sleutelwoord bij dit alles? Customer centricity. Teamleader zal ook in de toekomst nét zo hard blijven inzetten op de tevredenheid van onze klanten.

33802555683_a3a2646be0_k.jpg34612548515_7d0d0d0483_k.jpg

 
Aansluitend gingen Jeroen en Fortino-man Duco Sickinghe met elkaar in dialoog in boksclub Golden Gloves. Tijdens dit gesprek hadden ze het onder leiding van moderator Hanne Decoutere over:

  • Groeien en schalen als kmo in Europa: hoe verloopt dat?
  • To invest or not to invest: wanneer is het een goed idee?
  • Culture eats strategy for breakfast: het belang van een motiverende bedrijfscultuur en sterk leiderschap binnen een onderneming
  • Work smarter in je kmo: enkele tips

De voormiddag? Die werd vervolgens afgerond met een Q&A-moment: welke vragen leven bij onze klanten? Hoe kan Teamleader die verwachtingen inlossen, en zélfs overtreffen? Tijdens dit uurtje nam Country Manager Maarten Van Hoorickx de tijd om zoveel mogelijk antwoorden te formuleren. 

Onthulling van de Teamleader Marketplace

Na de middag waren onze 4 keynote speakers aan de beurt.

Teamleader gaf, bij monde van Jeroen, opnieuw het startsein: hoe ziet de toekomst van Teamleader eruit? Wat zijn de plannen voor 2017 en daarna?

Als uitsmijter kregen de aanwezigen nog een exclusieve première mee: de onthulling van de nagelnieuwe Teamleader Marketplace. In die Marketplace vind je voortaan al je favoriete Teamleader-integraties terug op één plek, en kan je bovendien zélf je eigen tools bouwen, of nieuwe tools ontdekken. 

"De Marketplace is een nieuw ecosysteem voor kmo's. Dergelijke systemen bestaan al voor grotere bedrijven; wij willen net hetzelfde doen voor kmo's. De Marketplace is een cruciale stap in onze missie: klanten de juiste hulpmiddelen aanreiken om even competitief en innovatief te zijn als de grote spelers."

Niels Van den Buverie, Product Owner van de Marketplace bij Teamleader

Boeiende keynote-sessies

34482650021_8658c81d6d_k.jpg

Vervolgens was er Rodolphe Dutel, die ons meer vertelde over de 9-to-9-challenge, het belang van loskoppelen van je werk en het nut van meditatie. Hij had het onder meer ook over de invloed van technologie in ons dagelijks leven: nog voor we goed en wel wakker zijn, checken we onze smartphone al - en dat beïnvloedt ons humeur de hele dag door. De 9-to-9-challenge gaat dan ook als volgt: zet je smartphone op vliegmodus tussen 9 uur 's avonds en 9 uur 's ochtends, en probeer jezelf op die manier rust te gunnen. Je productiviteit, gemoedsrust en creativiteit zullen er enkel wel bij varen. 

Sihame El Kaouakibi had het daarna over talent en diversiteit in het bedrijfsleven. Drie takeaways uit haar presentatie:

  • 34613426875_630beb02f8_k.jpgVertrek altijd vanuit iemands potentieel, niet vanuit mogelijke problemen. Talent moet je koesteren om het te helpen ontbolsteren.
  • Maak jezelf als werkgever zoveel mogelijk onnodig. Investeer in mensen - in die mate dat ze binnen enkele jaren naast jou kunnen staan. 
  • Hoe kijken we naar mensen? Hoe bepalen we wat ze al dan niet aankunnen? Ambitie is een fundamentele pijler in onze samenleving, dus is het belangrijk dat je daar als onderneming ook de nodige aandacht aan schenkt.

34482966001_e70c37b4df_k.jpgJamie Anderson had het daarna over persoonlijk en professioneel succes. Waarom wordt succes nog zo vaak gezien als opklimmen tot de professionele top? Al te vaak wordt het carrièrepad benaderd als een race, waarbij anderen vooral als competitie worden gezien en niet als deel van je team.

Jamie Anderson ondervond aan den lijve hoe succes volgens het boekje je toch niet altijd gelukkig maakt. Zijn professioneel succes had een negatieve invloed op zijn persoonlijk leven. Elke dag werkte hij keihard, zonder eigenlijk te weten waarvoor.

Anderson pleit er dus voor om succes niet langer te zien als ‘de top bereiken’ of ‘veel geld hebben’. Een job waar medewerkers worden gewaardeerd, waar er een leuke bedrijfscultuur heerst en er mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld te reizen of flexibel te werken, is voor veel mensen aantrekkelijker dan een hoog loon.

Succes is dus niet langer een persoonlijk doel, maar iets wat je samen met je medewerkers bereikt.

Verrassing van formaat

Na de keynote-sessies was er nog ruimte voor een verrassing van formaat: vicepremier Alexander De Croo lichtte toe hoe de overheid zich inspant om de huidige en toekomstige jeugd - de leiders van morgen, dus - klaar te stomen voor de digitalisering die zich momenteel voltrekt. Een boeiende en inspirerende afsluiter, van een al even inspirerende dag.

34613405065_2b97929568_k.jpg

De algemene vibe: na vijf jaar Teamleader is de honger en 'goesting' bij zowel klant als Teamleader nog net zo groot. 

En de komende vijf jaar? Die beloven zo mogelijk nóg beter te worden. Wij zijn alvast razend benieuwd.

Tot volgend jaar? Natuurlijk wel.  

In afwachting vind je hieronder alvast de slideshow van Work Smarter 2017 terug!

WorkSmarter2017_15